Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
NOTIOS Χώρος Τέχνης & Δράσης

Ο Νότιος Χώρος Τέχνης & Δράσης μετά από 9ετή παρουσία στη Βούλα, μετακόμισε, στο Ελληνικό, σε έναν όμορφο και φιλόξενο χώρο με άνετες και ακόμα πιο μεγάλες αίθουσες.
Μια νέα δημιουργική περίοδος με νέες δράσεις, μαθήματα, σεμινάρια και δραστηριότητες ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε ξεκίνησε και συνεχίζει δυναμικά!

_________________________

Φέτος ο Νότιος κλείνει τα 10 έτη λειτουργίας του και γιορτάζει την πρώτη χρυσή δεκαετία με δράσεις για όλους και την δυνατότητα συμμετοχής με 10% έκπτωση σε όλα τα πρωινά τμήματα.

10 έτη - 3.212 μαθητές - 15.120 ώρες μαθημάτων

Εργαστήρια & Δραστηριότητες:

1. Ψηφιδωτό: Η τέχνη του ψηφιδωτού είναι πανάρχαια κι έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς πολιτισμούς, όπως στην Ελληνιστική περίοδο, την Κλασσική Ελλάδα, τον Ρωμαϊκό, τον Βυζαντινό, του Ισλάμ και στην Προκολομβιανή Αμερική. Στον Νότιο, εστιάζουμε στη γνώση με βάση το παρελθόν και την εφαρμογή του ψηφιδωτού σε σύγχρονες μεθόδους. Τα μαθήματα απευθύνονται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες.

2. Γλυπτική: Στόχος του μαθήματος είναι η καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση με τη βοήθεια του πηλού. Θα έρθουμε σε επαφή με την τέχνη της γλυπτικής, θα συζητήσουμε, θα σχεδιάσουμε τις ιδέες μας και θα ανακαλύψουμε ένα μοναδικό τρόπο έκφρασης της δημιουργικότητάς μας, μέσα από τις ανάγλυφες μορφές.

3.
Αργυροχοΐα: Στο εργαστήρι αυτό διδασκόμαστε την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων με πρώτη ύλη το μέταλλο. Θα χρησιμοποιήσουμε μέταλλα όπως μπρούτζο κι εναλλακτικά υλικά. Δημιουργούμε: Δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, βραχιόλια, περιδέραια, καρφίτσες. Στόχος του εργαστηρίου είναι η ενθάρρυνση της ανάπτυξης προσωπικού ύφους των δημιουργών, οδηγώντας στην κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων.
​Ο δάσκαλος ασχολείται προσωπικά με τον κάθε μαθητή, μαθήτρια. Αρπάξτε την ευκαιρία να κερδίσετε με τις δικές σας δημιουργίες, νιώθοντας παράλληλα τη χαρά και τη γαλήνη που προσφέρει η τέχνη του κοσμήματος.

4. Ζωγραφική: Η ζωγραφική αποτελεί την εικαστική έκφραση, μέσα από ποικιλία μέσων, της εξωτερικής πραγματικότητας, ιδωμένη από κάποιον δημιουργό. Με τη ζωγραφική μιλάμε για τον κόσμο γύρω μας, αλλά και για τον εαυτό μας. Το εργαστήριο μας εισάγει στη τέχνη της ζωγραφικής, γνωρίζοντας βασικές αρχές στο σχέδιο και στο χρώμα καθώς και στη σύνθεση. Μέσα από αναφορές στην ιστορία της τέχνης, και βασιζόμενοι στην ιδιοσυγκρασία και στις επιθυμίες του κάθε σπουδαστή, μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει του δικό του πεδίο έκφρασης, μέσα από τα δικά του έργα τέχνης.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε αρχάριους και προχωρημένους, σε όσους επιθυμούν να δημιουργούν στον ελεύθερο χρόνο τους και σε όσους απλά αγαπούν τη ζωγραφική.

5. Ραπτική: Εισαγωγή στην κοπτική ραπτική, εξοικείωση μαθητών με τον απαραίτητο μηχανικό εξοπλισμό και την λειτουργία οικιακής ραπτομηχανής. Το μάθημα απευθύνεται σε αυτούς που ξεκινάνε για πρώτη φορά την επαφή τους, με την ραπτική ή που έχουν μια μικρή εμπειρία.

6. Πλέξιμο: Τo πλέξιμο το ταυτίζουν με τη γιόγκα. Είναι αγχολυτικό αλλά παράλληλα δημιουργικό. Σας δίνει τη δυνατότητα να μορφοποιείτε το νήμα όπως επιθυμείτε και να φτιάχνετε το δικό σας μοναδικό πλεκτό. Μαθαίνοντας πολλές τεχνικές πλέξης, δημιουργούμε από κασκόλ ως και πουλόβερ ή ζακέτες.

7. Πλέξιμο/Βελονάκι: Το πλέξιμο με βελονάκι είναι μια μαγική εμπειρία που ανοίγει πόρτες στην φαντασία και στην δημιουργικότητα. Μια πλέξη, μερικές παραλλαγές, διαφορετικά υλικά, πολλά χρώματα και οι δυνατότητες είναι ατελείωτες. Χρησιμοποιούμε διαφορετικά νήματα, ​εναλλάσσουμε χρώματα ,διαβάζουμε σχέδια και δημιουργούμε αξεσουάρ, κοσμήματα και πολλά άλλα.

8. Δημιουργική Γραφή: Θα εργαστούμε με τις αισθήσεις (αφή, όσφρηση, γεύση, ακοή και όραση), με παλιά ξεχασμένα βιώματα και μνήμες και θα ενισχύσουμε τις τεχνικές εκείνες που βοηθούν στην απελευθέρωση της φαντασίας.

9. Photoshop (έκπτωση 15%): Μέσα από το photoshop μαθαίνουμε πως να επεξεργαζόμαστε φωτογραφίες, δίνοντάς τους υψηλή αισθητική κι ένα άρτιο αποτέλεσμα, δημιουργώντας και τονίζοντας την προσωπική μας γραφή στις φωτογραφίες.

10. Καλλιτεχνική φωτογραφία: Στόχος του σεμιναρίου είναι να αποτυπωθεί η πολεοδομική και αρχιτεκτονική ταυτότητα της ευρύτερης περιοχής του δήμου 3Β. Αυτή η περίοδος φαίνεται να είναι μεταίχμιο στην εξέλιξη της πολεοδομικής της ταυτότητας, με εξαιρετικό ενδιαφέρον απο τις κατοικίες του 1920 μέχρι τις σύγχρονες ευφάνταστες κατασκευές.

11. Μουσική στον Κινηματογράφο: Το σεμινάριο για τη μουσική του κινηματογράφου, θα επιχειρήσει να σας αποκαλύψει τα μυστικά της πρωτότυπης μουσικής (original score) και να αποκωδικοποιήσει το ρόλο της, μέσα από μουσικά παραδείγματα και τα αντίστοιχα κινηματογραφικά τους αποσπάσματα.

Λίγα λόγια για το Νότιο Πολυχώρο:

Στο χώρο του Νοτίου λειτουργούν τρία θεατρικά τμήματα, ενηλίκων, εφήβων και θεατρικό ραδιόφωνο από έμπειρους καθηγητές, με ανάλογη θεατρική εμπειρία. Τα θεατρικά έργα πραγματοποιούνται πάντα, σύμφωνα με την επιλογή των μαθητών – ηθοποιών.

_________________________

Παράλληλα ο Νότιος μέσω μιας ευρείας γκάμας μαθημάτων, (Φωτογραφίας, Ζωγραφικής, Αργυροχοΐας, Ψηφιδωτού, Κινηματογράφου, Ιστορία της Τέχνης, Γλυπτικής) διοργανώνει δράσεις και ανταλλαγές ιδεών. Μέσα από τα μαθήματα και τις δράσεις του Νοτίου δίνετε η δυνατότητα να γνωρίσετε τον εαυτό σας σε βάθος. Η κατανόηση του εαυτού μας και ο τρόπος που τον βελτιώνουμε είναι η μεγαλύτερη δύναμη. Εδώ....στον Νότιο, αγγίζουμε τα όνειρα μας!

Για την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης χρειάζεται η επίδειξη του κωδικού έκπτωσης, καθώς και η ταυτότητα σας.

Διεύθυνση:

Καλλιπόλεως 42 & Ιασωνίδου 11, Ελληνικό (100 μ. από τo μετρό)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 025 1001
Αναλυτικά όλα τα μαθήματα και οι δράσεις του Νοτίου στην επίσημη σελίδα.

Συνδεθείτε τώρα για να αποκτήσετε τον κωδικό έκπτωσης

image
image
image
image
image
image
image